Testissä 3 x alkoholiton valkoviini – Parhaan alkoholittoman valkoviinin metsästysAlkoholittomana juhliin osallistuminen varsinkin ensimmäisiä kertoja saattaa olla jännittävää ja sitä pelkää erottuvansa liikaa joukosta omilla juomavalinnoillaan. Onneksi kuitenkin useimmista alkoholillisista juomista on saatavana myös alkoholittomat versiot, jotka vielä ulospäin näyttävät aivan samalta kuin vastaavat alkoholilliset. Vaikka viini-iltaa vietettäessä on kiva, että kaikille löytyy jotakin eikä alkoholittoman tarvitse aina juoda esimerkiksi limsaa. Itse koen ainakin mukavammaksi juhlissa juoda viiniä niin kuin muutkin juhlavieraat, sillä se tuo itselleni jotakin juhlallisuuden tunnetta.


Minulla ei ylipäätään alkoholillisistakaan viineistä ole ehtinyt mitään suurta kokemusta kertyä ja alkoholittomia olen muutaman kerran ehtinyt maistamaan. Päätinkin lähteä tutkimaan lähimmän Alkon ja ruokakaupan alkoholittomien viinien valikoimaa ja sieltä kolme valikoitui mukaan. Olen myös aikaisemmin muutaman kerran juonut alkoholitonta viiniä ja oli mukavaa huomata, että valikoimat olivat taas hieman parantuneet. Vaikka en mikään viiniasiantuntija olekaan, kirjoitin vaihtoehdoista jonkinlaiset arvostelut, joista toivottavasti on apua jollekin alkoholittoman viinin valinnassa.


McGuigan Zero Chardonney:

Arvosana: 4/5

Hinta: 8,00 e, 0.750 l

Kauppa: Alko

Tuotteen kuvaus Alkon sivuilla: Viherkeltainen, puolikuiva, hapokas, sitruksinen, keltaluumuinen, aprikoosinen, kevyen tamminen, vaniljainen

(Näkyvillä ylimmässä kuvassa)


Tämä oli ehdottomasti paras kolmesta! Alkoholittomista valkoviineistä sanotaan usein, että ne ovat vähän mehumaisia mutta tämä oli ehdottomasti vähiten mehumaisin niistä mitä itse olen maistanut. Maultaan ja tuoksultaan vahvempi mitä alkoholittomat viinit yleensä. Tammisuus oli ehdottomasti parasta tässä. Usein alkoholittomista viineistä saattaa olla saatavana vain pienempiä pulloja, joten jos kaipaa vaihtoehtoa isommalle porukalle on tämä vaihtoehto hyvä siihen.


Torres Natureo Muscat 2020:

Arvosana: 3/5

Hinta: 4,99 e, 0.375 l

Kauppa: Alko

Tuotteen kuvaus Alkon sivuilla: Vaaleankeltainen, puolimakea, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kukkainen
Hieman mehumainen mutta ei kuitenkaan pahasti. Ehdottomasti yksiä lemppareitani alkoholittomista viineistä. Tätä ei ihan joka kaupasta löydy, Alkoonkin oli juuri tullut uutena.


Sangre de Toro White 2020:

Arvosana: 2/5

Hinta: 4,89 e, 0.375l

Kauppa: S-Market

Tuotteen kuvaus Alkon sivuilla: Vaaleankeltainen, hapokas, puolikuiva, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, persikkainen, kukkainen
Mehumaisin näistä vaihtoehdoista. Tämä oli myös jotenkin ehkä hieman vetisen ja laimean makuinen. Oman kokemukseni mukaan tätä viiniä löytyy oikeastaan jokaisesta ruokakaupasta. Vaikka tämä ei vakuuttanutkaan samalla tavalla kuin muut en näe tätäkään huonona vaihtoehtona.


Ajattelin, että voisin jatkossakin tehdä tällaisia postauksia lisää, kunhan olen saanut käsiini lisää joitakin hyviä alkoholittomia valkoviinivaihtoehtoja. Punaviinejä minun ei ole juurikaan tullut juotua mutta niitäkin voisi kokeilla!